EILC – Erasmus Intensive Language Courses – Erasmus jazykové pobyty

EILC (Erasmus Intensive Language Courses) sú jazykové pobyty pre záujemcov o program Erasmus, ktoré trvajú 3-4 týždne a organizujú sa v hosťujúcej krajine. Vycestovať na ne môžu len úspešný záujemca, ktorého pozvala zahraničná univerzita. Kurzy sa nerobia pre globálne rozšírené jazyky angličtina a nemčina, ale pre jazyky ako napr. holandčina, fínčina, estónčina, slovenčina atď.

Vysvetlenie pojmu EILC nájdete nahttp://ec.europa.eu/education/erasmus/doc902_en.htm vrátane informácii ako postupovať ak sa chcete prihlásiť. Nachádza sa tu prihláška, ktorú treba vyplniť a podľa spôsobu ako povie univerzitný koordinátor Erasmusu mu ju vyplnenú odovzdať.

V roku 2010-2011 sú na stránke http://ec.europa.eu/education/erasmus/doc1300_en.htm dostupné kontaktné informácie s na organizácie v 24 krajinách.  Adresy sú na stránku zahraničnej organizácie, ktorá bude EILC kurz vykonávať. Na stránke organizátora EILC kurzu by ste si mali nájsť kurz a dátum, ktorý vám najviac vyhovuje a vložiť ho do prihlášky.

S najväčšou pravdepodobnosťou sa na takýto kurz dostanete. No organizácie vykonávajúce EILC kurzy sú (viac-menej) nezávislé od zahraničných hosťujúcich univerzít. Sami rozhodujú, kto sa na kurz dostane. Preto sa niekedy stáva, že ak je veľký záujem o takýto kurz z jednej krajiny alebo univerzity, v rámci európskej solidárnosti je možné zamietnuť účasť vybraným ľuďom aby uvoľnili miesto osobám z iných krajín/univerzít.

One thought on “EILC – Erasmus Intensive Language Courses – Erasmus jazykové pobyty

  1. Tvoj blog je veľmi inšpiratívny. Posledný semester som študoval aj ja na Erasme a bol to parádny čas. Super zábava 🙂 Bol som vo Francúzsku. Toľko syru som nezjedol za celý život 😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.