Prehľad príjmov a investícií za október 2021

money - different currencies

Október bol v znamení začiatku pomalého otvárania, uvoľňovania opatrení a návratu do normálneho života. Na druhej strane bola prichádzajúca zima znamením, že globálnej pandémii nie je koniec a šanca na získanie ochorenia tu stále ešte je.

Október 2021 bol mesiacom, keď som začal naozaj pociťovať návrat do starých koľaji. Nákupom lacných letenky od Ryanairu sa mi podarilo dostať domov a na otočku som zablahoželať mojej mame k narodeninám. Alebo v práci sme oslávili v pražskej pivnici Na colnici oslávili kolegov nový prírastok do rodiny. Priateľke som zase kúpil lietajúceho draka (šarkan) a za pražskou Ikeou sme sa jedno popoludnie do sýtosti vyšantili. Najviac mi ale v hlave utklo stretnutie s mojimi priateľmi, ktoré sme pre pandémiu už odložili niekoľkokrát.

jesen - púšťanie šarkanov

100€ na zlepšenie života

Mám s mojimi priateľmi takú tradíciu, že každý rok na jeseň sa stretneme a strávime spolu aspoň jeden víkend. Každý jeden z nás má vlastný život a povinnosti, všetci sme niekde po svete roztrúsený. A preto takéto stretnutie je veľmi výnimočný okamih, z ktorého mám vždy veľa dobrých spomienok.

Minulý rok túto tradíciu prekazil Kovid. Na jeseň sa vtedy ešte len rozbiehalo prvé očkovanie riadne schválenými vakcínami a preto hrozba Kovidu bola ešte stále dosť veľká na to, aby sme túto tradíciu vtedy nezrušili.

Tento rok sme to našťastie dokázali zorganizovať. Stretli sme sa na víkend v Trenčíne a stanovili sme si rozpočet 150€ na osobu.

Pravdupovediac, všetkých nás zaskočilo, že 150€ nám presne vystačilo. Po minulé roky táto suma bohato prevyšovala naše výdaje. Dnes však pokryla naše výdaje skoro presne na cent. Možno to je náznak začínajúcej inflácie? A možno to bolo len tým, že sme doteraz organizovali stretnutie na vidieku, v Moravských dedinkách a nie v cente krajského mesta.

Len pre zaujímavosť, boli sme ubytovaný v apartmánoch Atrio, ktoré musím pochváliť. Na tie 3 dni v Trenčíne nám apartmány pre šiestich ľudí bohato postačili.

Apartmans ATRIO Trenčín

Výber z mesačných výdavkov za október 2021

Všetky informácie o tom ako a čo sledujem vo svojich pravidelných mesačných výdavkoch nájdete v samostatnom článku ako zaznamenávam a sledujem svoje príjmy a výdaje.

Prehľad osobných výdajov za október 2021
Kategória EUR %
Jedlo 350.96 €
– všeobecne 271.79 € 77.44 %
– reštaurácie 39.69 € 11.31 %
– fitness 0 € 0 %
– sladké 39.48 € 11.25 %
Ubytovanie 779.64 €
– nájom 608.87 € 78.10 %
– bytové služby 121.77 € %
– internet 19.81 € 15.62 %
– elektrina 29.19 € 3.74 %
– nábytok 0 € 0 %
Prehľad celkových osobných výdajov za október 2021
Kategória EUR %
Jedlo 350.96 € 21.72 %
Ubytovanie 779.64 € 48.25 %
Ostatné 485.31 € 30.03 %
Total 1615.91 €

P2P pôžičky

Zonky.cz

Tento mesiac som neinvestoval žiadne prostriedky do Zonky.cz.

Mintos.com

Tento mesiac som neinvestoval žiadne prostriedky do Mintos.com.

Portu.cz

Prehľad investícií do Portu za október 2021
Stratégia Investícia za mesiac Celková investícia Hodnota investície k poslednému dňu mesiaca
Moje prvé portfólio 4 000 Kč 83 000 Kč 99 882.36 Kč
Akciové nebe 4 000 Kč 83 000 Kč 102 248.91 Kč

Nákup akcií

Degiro

Tento mesiac som cez Degiro nenakupoval žiadne nové akcie.

Revolut

Tento mesiac som cez Revolut nenakupoval žiadne nové akcie.

Trading212

Tento mesiac som cez Trading212 nenakupoval žiadne nové akcie.

Pasívny príjem

Celkovo som na dividendách v október vyzbieral 31.67€.

Výber tohoto mesiaca

Asi ako všetci filmový fanúšikovia, nemohol som sa už dočkať kedy príde do kín novo sfilmovaná Duna od Franka Herberta. Po niekoľkonásobnom posune premiéry sme sa konečne v októbri dočkali novo-sfilmovanej Duny. A tak ako som sa veľmi na film tešil, rovnako som z neho odchádzal znechutený.

Celkovo bola Duna dobre spracovaná a nemám režisérovi Denis Villeneuve čo vytknúť. Herecké výkony sú skvelé, kulisy, kostýmy a príbeh taktiež. Čo mi však vadí je fakt, že mi nikto pred kúpou lístka nepovedal, že nejdem na film urobený podľa celej knihy, ale len podľa prvej polovice. To je myslím si veľký klamstvo zo strany Warner Bros Pictures a Legendary Entertainment na zákazníkoch. Film sa volá Duna ale ukazuje len polovicu knihy. Navyše sa podľa oficiálnych vyhlásení pôvodne ani len nepremýšľalo nad druhou časťou. Tomu pokračovaniu sme sa nakoniec dočkali len vďaka diváckemu úspechu.

Duna síce konečne vytrhla ľudí z pohodlia pandemických gaučov. Ale nikto nechce platiť za polovicu filmu. Nebudem sa diviť ak si druhú časť už pozriem radšej doma ako platiť ďalších 10€ za nedokončený film.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.